Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Івашківцях відкрили пам’ятні дошки на честь загиблих воїнів Володимира Бойка та Івана Ковальчука

Вчора, 28 липня, в Івашківцях урочисто відкрили та освятили дві меморіальні дошки на знак вшанування героїчних земляків – молодих захисників України, які загинули у російсько-українській війні, – Володимира Бойка та Івана Ковальчука. Розмістили таблиці на дзвіниці місцевого храму святого великомученика Димитрія Солунського.

Ініціювала встановлення пам’ятних знаків активна молодь під керівництвом Тетяни Гуменної. Кошти збирали усім селом. Байдужим не залишився ніхто.

Поминальну молитву, чин освячення таблиць провели Збаразький благочинний УПЦ протоієрей Іван Лесик, місцевий парох Богдан Статкевич та отець Богдан Болюх.

Разом із священнослужителями молились за упокій світлих душ воїнів родини загиблих, місцеві мешканці, представники місцевого самоврядування Збаразької громади. Аматори культури, учні, читали вірші, співали журливі пісні. На знак вдячності люди клали яскраві букети квітів біля портретів тих, хто заслужив на вічну пам’ять і славу.

Того дня Володимиру Бойку мало би виповнитись 30. Та він навічно залишиться 28-річним. Ворожа куля обірвала молоде життя два роки тому на Донеччині, у гарячій точці. Та ж Донеччина була останнім місцем бою і для Івана Ковальчука, який 28 червня минулого року потрапив під танковий обстріл, проживши лише п’ять днів після 31-го дня народження, яке святкував в окопі.

Схожі долі, схожі характери…Обидва народились в Івашківцях, навчались у Стегниківській школі, рано втратили батьків, тому виростали справжніми чоловіками, які взяли на свої плечі відповідальність за добробут родини. Ця ж відповідальність покликала хлопців без вагань захищати рідний край від жорстокого російського агресора. За мужність і самовідданість, виявлені у захисті України, за вірність присязі нагороджені медалями «Ветеран війни» та орденами «За мужність» III ступеня посмертно.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦Відтепер вони завжди зустрічатимуть біля храму своїх односельчан, нагадуватимуть дорослим і дітям про високу ціну, яку платимо за нашу свободу.

🇺🇦🇺🇦🇺🇦Вічна слава Героям!

Перейти до вмісту