Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Пенсійний фонд України нагадує! До уваги керівників підприємств, установ, організацій, а також роботодавців, які здійснюють господарську діяльність на території громади!

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області нагадує, що потрібно пришвидшити процес подачі сканованих копій трудових книжок. Завершення перехідного періоду оцифрування трудових книжок буде 10 червня 2026 року.

Зокрема, у листі начальника Головного управління ПФУ в Тернопільській області Ігоря Москалика ідеться:

“Відповідно до Закону України від 05 лютого 2021 року №1217-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівників в електронній формі”, відомості про трудову діяльність працівника, фізичної особи-підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі подаються в будь-який період протягом 5 років з дня набрання чинності цього закону (10 червня 2021 року) на оцифрування до Пенсійного фонду України.

Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права на призначення пенсійних виплат та корегування (внесення змін) у раніше оцифровані дані про трудову діяльність.

Згідно з проведеним аналізом кількості найманих працівників та кількості оцифрованих трудових книжок по них в області, процес подачі сканованих копій трудових книжок роботодавцями потребує активізації”.

Перейти до вмісту