Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Збаражі відбувся патріотичний пробіг

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу %D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%96%D0%B31-1024x682.jpg

Вчора, 11 вересня, вперше у нашій громаді відбувся патріотичний пробіг “Шаную воїнів, біжу за Героїв України”, у якому взяли участь 239 мешканців Збаразької громади та Вишнівеччини.

Зорганізували захід працівники КУ ЗМР “Музей російсько-української війни” на центральному стадіоні Збаража Володимир Голоднюк , Іванка Гриців задля вшанування Героїв, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Після урочистого виконання Гімну України Єлизаветою Чевелюк привітали учасників пробігу Збаразький міський голова Роман Полікровський та батько Героя Небесної сотні Назарія Войтовича Юрій Войтович.

Наймолодшій учасниці виповнилось 9 років, а найстаршій – 67. Бігли дистанцію 1,5 кілометра міський голова, депутат міської ради Ірина Біркова, діти і дорослі, батьки загиблих воїнів, родичі, друзі, сусіди, знайомі, а також понад 130 курсантів ДНЗ ” Тернопільський професійний коледж із посиленою військовою та фізичною підготовкою” разом із керівником коледжу Вадимом Ластовицьким і офіцерами-викладачами цього закладу.

Очолила забіг відома на Тернопіллі спортсменка-аматорка Оксана Гонта , яка брала участь у 62-кілометровому марафоні, а розминку провів борець, тренер Олександр Михальський.

На завершення усі учасники попрямували колоною до Алеї Героїв, вшанували полеглих захисників хвилиною мовчання, поклали квіти та запалили лампадки біля кожного портрета. Роман Полікровський висловив вдячність організаторам та учасникам такого заходу та відзначив: “Низько схиляю голову перед родинами тих, хто віддав своє життя за нашу з вами свободу. Вдячний кожному, хто знайшов сили і час, щоб нагадати землякам про те, якою непомірною ціною нам дається відстоювати свою правду. Єднаймось, підтримуймо один одного, і з Божою допомогою ми обов’язково переможемо!

Слава Україні! Героям слава!”.

Перейти до вмісту