Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення питання щодо присвоєння закладу загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради імені Сергія Георгійовича Дуная

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення питання щодо присвоєння закладу загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради імені Сергія Георгійовича Дуная

З метою забезпечення реалізації членами територіальної громади свого права на участь у місцевому самоврядуванні, урахування громадських інтересів у виробленні пропозицій щодо прийняття рішень Збаразькою міською радою, виноситься на громадське обговорення питання про присвоєння закладу загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради імені Сергія Георгійовича Дуная.

Найменування ініціатора громадського обговорення: Збаразька міська рада

Найменування організатора громадського обговорення: Управління освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради

Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: заклад загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради Тернопільської області.

Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі:

Дунай Сергій Георгійович

Обґрунтування пропозиції:

Дунай Сергій Георгійович народився 01 серпня 1971 року в селі Карначівка Лановецького району Тернопільської області.

У 1978 році пішов до першого класу Карначівської початкової школи с. Карначівка Лановецького району, де навчався до 1982 року, а потім в 5-8 класах у Карначівській восьмирічній школі села Шили Лановецького району. Середню освіту здобував у Вербовецькій середній школі, яку закінчив у 1988 році. З 1988 р. по 1993 р. навчався у Львівському державному університеті імені Івана Франка на механіко-математичному факультеті.

Після закінчення університету працював вчителем математики та фізики в Карначівській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, а також з 2008 року по сумісництву вчителем математики, інформатики в Лопушенській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів.

Захоплювався інформаційними технологіями, любив активний відпочинок, займався спортом, особливо футболом. Був гравцем команди «Каменяр» Шили-Лопушно.

З початком АТО у 2014 році офіцер запасу Сергій Георгійович отримав повістку. На збір було відведено два дні. Учителі обох шкіл, де він працював, проводжали колегу зі слізьми, а учні – з німою тривогою в очах. Кожен із нас ставив запитання: «Як так? Чому? Адже він – учитель від Бога, кому, як не йому, вести дітей у складний світ математики і новітніх інформаційних технологій». І на кожне їхнє: «Ви – учитель, а не солдат! Ви ж покликані навчати, а не воювати!», він казав: «Якщо не я, то хто? Я там буду за вас усіх». Прослуживши більше року, Сергій повернувся до своїх учнів. І ось 24 лютого 2022 року. Страшна звістка: «Війна». Сергій знову вирушає на фронт. І знов прохання: «Ти ж – вчитель. Ти повинен вчити дітей». І знову відповідь: «А як я буду дивитись вочі учням, якщо я залишуся?» Рік та три місяці вчителі та учні молилися за нього, а він завжди був на позитиві: «Все буде добре», – це були його щоденні короткі відповіді на запитання найближчих.

Там, на війні, Сергій Георгійович отримав звання капітана, міг би служити у штабі, але написав не один рапорт, щоб бути поруч із своїми побратимами. Він казав: «Я – солдат, який не мріє стати генералом».

Спочатку воював на Миколаївщині, потім звільняв Херсон, а у грудні 2022 року – Бахмут. 8 березня 2023 року прийшов у відпустку на 10 днів. Це були незабутні зустрічі педколективу, а особливо зустрічі випускників та учнів гімназії. 17 березня знову вирушив на боротьбу із ворогом, тепер вже на Лиман, потім – Луганщина .

Деякий час виконував обов’язки командира роти, та знову писав рапорти, в яких просив залишити його взводним. Ним і залишився навічно у селі Діброва на Луганщині, перед тим вивівши своїх хлопців з позицій. Загинув один. Загинув як герой. Не залишивши власних дітей, Сергій Георгійович житиме вічно в серцях своїх учнів, яких у нього за майже тридцятирічну педагогічну діяльність учительської праці є чимало.

4 червня 2023 року Сергій Георгійович загинув від мінометного обстрілу біля с. Діброва Луганської області.

Похований у рідному селі Карначівка Тернопільського району Тернопільської області.

Указом Президента України від 10 листопада 2023 року № 745 нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно.

20 грудня 2023 року на засіданні педагогічної ради та 22 грудня 2023 року на батьківських зборах закладу загальної середньої освіти «Карначівська гімназія» Збаразької міської ради було розглянуто питання про присвоєння навчальному закладу імені Сергія Георгійовича Дуная. Педагогічний та батьківський колективи одноголосно підтримали дану пропозицію.

Присвоєння імені С. Г. Дуная закладу загальної середньої освіти «Карначівська гімназія» Збаразької міської ради стане свідченням відданості та пам’яті тому, хто здійснив неоціненний подвиг, віддавши своє життя за свободу і волю нашої держави.

Суб’єкти, що внесли пропозицію, щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події:

трудовий колектив (протокол педагогічної ради приміщення загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради № 14 від 20 грудня 2023 року).

Строк, місце, час проведення заходів із публічного громадського обговорення:

Форма громадського обговорення: зустріч з громадськістю

Дата громадського обговорення: 23 липня 2024 року о 14.00 год.

Місце проведення: приміщення загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради за адресою: 47431, Тернопільська обл., с. Шили, вул. Героїв Майдану, буд. 3.

Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма подання пропозицій (зауважень):

Письмові пропозиції (зауваження) реєструються управлінням освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради. Адреса: 47302, Тернопільська область, Тернопільський район, місто Збараж, майдан Івана Франка, 1.

Електронні звернення надсилаються на електронну управлінням освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради osvita@zbarazh-rada.gov.ua .

Усі пропозиції та зауваження подаються у письмовій або усній формі управлінню освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради протягом двох місяців з дати опублікування інформаційного повідомлення. Анонімні пропозиції чи зауваження не розглядаються.

Місцез находження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 47302, Тернопільська обл., м. Збараж, м-н І. Франка, 1, електронна адреса: osvita@zbarazh-rada.gov.ua, тел. (035 50) 2 13 13.

Прізвище, ім’я, по батькові особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Флінта Володимир Вікторович, начальник управління освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради.

Строки і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному веб-сайті Збаразької міської ради.

Запрошуємо всіх, хто бажає, взяти участь в обговоренні питання присвоєння закладу загальної середньої освіти “Карначівська гімназія” Збаразької міської ради імені Сергія Георгійовича Дуная.

Перейти до вмісту