Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Збаразька організація Товариства Червоного Хреста поділилась досвідом із колегами з усієї України

Збаразька РО ТЧХ має неабиякі досягнення у своїй різноплановій діяльності, в тому числі у реалізації програми ТЧХ BraVo, яка сприяє зміцненню осередків ТЧХ та розвитку волонтерства.

Тому не випадково, як одна з найуспішніших у Тернопільській області, вона була двічі обрана місцем зустрічі представників цього товариства з усієї України для обміну набутим досвідом. Спершу тут побували колеги з Івано-Франківської та Закарпатської областей, а днями збаразькі червонохрестівці приймали фахівців із Київської, Одеської, Харківської, Чернігівської, Рівненської, Львівської, Хмельницької областей.

Під час цікавої насиченої програми цих зустрічей голова місцевого осередку ТЧХ Марія Милян представляла роботу організації, якою керує з 2014 року. Успіхам завдячує німецьким та польським колегам- благодійникам, працівникам товариства, співпраці та взаєморозумінню з багатьма організаціями та підприємцями, а також з місцевою владою, депутатами міської ради, які прийняли відповідну програму фінансової підтримки діяльності Збаразької РО ТЧХ.

За рік впровадження у життя програми BraVo, Збаразька громада отримала неабияку підтримку – як незахищених верств населення, так і людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб.

За перший грант (50 тис. грн.), отриманий в рамках програми, червонохрестівці закупили газові кухонні плитки та іншу побутову техніку для приміщення, де поселились прибулі з охоплених війною областей України.

Завдяки другому гранту (240 тис.грн.), в організації створили пункт прокату засобів реабілітації – інвалідних візків, ходуль, біотуалетів і т. ін. За кошти третього гранту у розмірі 316 тис.грн. буде проведено ремонт та закупівлю необхідного обладнання для майбутньої соціальної пральні.

Детальніше про надзвичайно різноманітну і потрібну роботу місцевої організації ТЧХ можна дізнатися із дописів на її сторінці у ФБ, а також, завітавши до червонохрестівців на майдан Івана Франка, 42, до Світлиці – Музею історії червонохрестівського руху, до локації під відкритим небом із назвою “Бджілка”.

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту